Банк Японії закликав розвинені країни враховувати побічні ефекти "м'якої" монетарної політики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк Японії закликав розвинені країни враховувати побічні ефекти "м'якої" монетарної політики

158
Центробанки розвинених країн повинні враховувати недоліки пом'якшення монетарної політики та його побічні ефекти, зокрема зростання цін на сировину і надмірний приплив капіталу в економіки, що розвиваються. Таку заяву зробив глава Банку Японії Масаакі Сіракава.
"Пом'якшення монетарної політики лише трохи знижує збиток", - сказав Сіракава, додавши, що втримання відсоткових ставок на рекордно низькому рівні протягом тривалого періоду може перешкоджати скороченню боргового навантаження компаній і домогосподарств, а також відстрочити реформи.
"М'яка" монетарна політика розвинених держав може також зачепити країни, що розвиваються, викликавши зростання цін на сировину, а також змушуючи світових інвесторів шукати більш високоприбуткові активи і переводити кошти в економіки, що розвиваються, сказав Сіракава.
"Очевидно, що центробанки розвинених країн будуть підтримувати стабільність власних економік через монетарну політику, але при цьому важливо не забувати про побічні ефекти вжитих заходів", - додав глава Банку Японії.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас