США тимчасово схвалили розрахунки в енергетиці з найбільшими банками з рф — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США тимчасово схвалили розрахунки в енергетиці з найбільшими банками з рф

309
Мінфін США дозволив проводити операції з російськими банками, включно з ВТБ, Центробанком, Ощадбанком і Альфа-банком, для розрахунків у сфері енергетики до 1 листопада 2024 року.
Про це пише «Радіо Свобода» з посиланням на ліцензію Мінфіну США.
Серед банків, які отримали тимчасову ліцензію, названо також банки «Открытие», Совкомбанк, Росбанк, ВЭБ. РФ, банк «Зеніт» і банк «Санкт-Петербург».
У постанові міністерства пояснили, що пов’язаними з енергетикою вважатимуться трансакції, що стосуються видобутку, виробництва, переробки, скраплення, транспортування або купівлі нафти та низки інших енергоресурсів, включно із СПГ, деревиною, вугіллям і ураном.
Ліцензія також дозволяє трансакції з російськими банками, пов’язані з виробництвом, постачанням або обміном енергією будь-якими способами.

Санкції

США, а також країни Євросоюзу і G7 після повномасштабного вторгнення рф в Україну наклали низку санкцій проти російських банків, обмеживши для них можливість виконання міжнародних операцій і транзакцій у валюті рф.
Нещодавно повідомлялося, що великі банки Китаю відмовляються від фінансування транзакцій, пов’язаних із росією. Деякі китайські компанії звертаються до підпільних каналів фінансування, таких як валютні брокери на кордоні і навіть до забороненої криптовалюти.
Крім того, раніше низка фінансових інститутів у Китаї, ОАЕ та Туреччині посилили свої вимоги щодо дотримання санкцій, що призвело до затримок або відмов у здійсненні грошових переказів до рф.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас