Спецслужби США вклали 2 млрд дол. у центр збору даних про всіх громадян країни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Спецслужби США вклали 2 млрд дол. у центр збору даних про всіх громадян країни

410
Журнал Wired з'ясував, що спецслужби США будують за $2 млрд гігантський центр збору інформації про кожного американця. Спецслужби все заперечують.
Центр збору даних, який як пише видання, стане основною інформаційною базою Агентства національної безпеки США (National Security Agency, NSA) зі стеження за всіма громадянами країни, уточнює Forbes.ru.
Про те, що NSA веде масштабне будівництво в пустельних околицях крихітного мормонського містечка Блаффдейл в штаті Юта, відомо давно. Згідно з офіційною версією, це буде центр кібербезпеки, що захищає США від іноземних хакерів.
"Серцем" центру будуть 2 ангара загальною площею понад 4000 квадратних метрів. Вони цілком будуть заповнені серверами, здатними зберігати до одного йоттабайта різноманітних даних. Як NSA збирається заповнити весь цей простір, точних даних немає, але на думку видання, цей центр зможе збирати і зберігати дані на кожного жителя країни, включаючи записи телефонних переговорів і радіосигналів.
Історія NSA почалася з атаки японської авіації на Перл-Харбор. Створене як один з підрозділів Пентагону агентство повинно було запобігти повторенню подібних інцидентів, збираючи інформацію про плани ворогів США за кордоном. Після того як 11 вересня 2001 року викраденні "Аль-Каїдою" літаки зруйнували вежі Всесвітнього торгового центру, завдання NSA почали поступово змінюватися. У рамках оголошеної адміністрацією Джорджа Буша війни проти тероризму і на підставі знаменитого "Патріотичного акту" NSA отримала широкі повноваження щодо ведення спостереження всередині країни. Відтепер агентство, наприклад, могло без рішення суду підслуховувати телефонні розмови, якщо хоча б один зі співрозмовників перебував за межами США. Все це в підсумку вилилося в грандіозний скандал, коли газета The New York Times розкрила, що на ділі перехоплювалися внутрішні дзвінки мільйонів американців.
Після цього були схвалені поправки до чинних законів, які повинні були обмежити повноваження NSA.
Зараз NSA володіє всіма необхідними технологіями, щоб прослухати і записати кожну телефонну розмову, отримати доступ до будь-якої поштової скриньки, перехоплювати дані про фінансові транзакції і добиратися до кожної закритої бази даних. Для цього агентство співпрацює з головними стільниковими операторами і провідними інтернет-провайдерами.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас