Вчені розрахували наслідки зіткнення Землі з чорною дірою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вчені розрахували наслідки зіткнення Землі з чорною дірою

54
Фізики розрахували наслідки зіткнення нашої планети з первинною чорною дірою.
Первинні чорні діри утворилися відразу після Великого вибуху. Вони являють собою об'єкти відносно невеликої за космічними мірками маси - в рамках роботи розглядалися діри до мільярда тонн, пише Lenta.ru. Діаметр такої діри можна порівняти з діаметром ядра атома водню - кілька фемтометрів. Ці чорні діри є одним з кандидатів на звання темної матерії.
Як виявилося, результатом такого зіткнення буде сейсмічна хвиля, яка досягне всіх точок поверхні планети приблизно одночасно. Магнітуда такого поштовху буде дорівнювати чотирьом балам, і його практично неможливо буде засікти.
Крім того, вчені встановили, що час очікування однієї такої події складає приблизно 10 млн. років. У свою чергу проходження такої діри поруч із Землею відбувається приблизно раз на 100 тис. років. З цього фізики зробили висновок, що зустріч з дірою, що становить хоч якусь небезпеку, мізерно мала.
У червні 2011 року фізики запропонували аналогічний спосіб виявлення зіткнення первинних чорних дір з Сонцем. У своїх викладках вчені показали, що при подібних зіткненнях зірка починає злегка вібрувати на ультразвукових частотах. Дослідники також показали, що з існуючим обладнанням такі коливання можна зареєструвати.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас