Deutsche Bank налаштував ФРС США проти європейців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Deutsche Bank налаштував ФРС США проти європейців

Казна та Політика
645
ФРС стурбована намаганнями американських "дочок" європейських банків уникнути необхідності збільшення капіталу та обіцяє вжити відповідних заходів. Приводом до цього стала реструктуризація Deutsche Bank свого бізнесу в США, яка може дозволити йому уникнути докапіталізації на 20 млрд дол. Дії німців вийдуть боком всім європейським банкам, які ведуть бізнес в США, вважають аналітики.
"Реструктуризація Deutsche Bank безумовно вплинула на хід моїх думок щодо того, як ми структуруємо регулювання іноземних банківських організацій, і, я вважаю, нам доведеться знайти відповідь на це", - заявив наприкінці минулого тижня член керуючої ради ФРС, відповідальний за регулювання, Деніел Тарулло. ФРС раніше обіцяла представити нові вимоги до дочірніх компаній європейських банків у США.
Приводом для заяви представника ФРС стала проведена Deutsche Bank реструктуризація своєї американської "дочки" Taunas Corp., про яку було оголошено минулого тижня. Зокрема, Deutsche Bank відмовився від статусу банківської холдингової компанії, за яким працювала Taunas. Основний для неї інвестиційно-банківський бізнес був відділений від банківського і виведений в не залежну від неї фінансову холдингову компанію. За даними The Wall Street Journal, цей крок дозволить банку уникнути збільшення капіталу на 20 млрд євро, якого від нього зажадали нові правила для "дочок" європейських банків у США, схвалені в червні минулого року на основі фінансового закону Додда-Френка.
З 2001 року європейські банки в США користувалися значними поблажками: регулятори оцінювали рівень капіталу не за їх місцевими "дочками", а за консолідованим капіталом всієї компанії. В результаті та ж Taunas могла працювати з негативним показником достатності капіталу (-6,1% на кінець минулого року). При цьому вона була восьмою за обсягом активів (355 млрд дол) банківською холдинговою компанією в США і повинна була бути включена регуляторами в число системно важливих фінансових інститутів, за якими вестиметься особливо суворий нагляд.
Однак після кризи 2008-2009 років американські регулятори зажадали змінити цей підхід. "Великий досвід показав, що, коли фінансовий інститут стикається з тиском, іноземні банки та їх регулятори з небажанням відправляють капітал за кордон, щоб підтримати операції в США. Має значення тільки той капітал, який доступний тут, в США", - заявила тоді голова Федеральної корпорації зі страхування внесків Шейла Бейр. Саме вона була основним ідеологом реформи, закріпленої законодавчо минулого літа.
Deutsche Bank не перший, хто намагається обійти вимоги до збільшення капіталу американських "дочок" через проведення реструктуризації. Британський Barclays зробив це ще в 2010 році. Однак саме крок Deutsche Bank може ускладнити життя іншим європейським банкам, які ведуть бізнес в США. "Всі інші європейські банки також хочуть зберегти прибутковими свої американські операції і пильно стежать за діями Deutsche Bank, щоб використовувати наявні в законодавстві лазівки. Однак якщо ФРС вирішить, що це веде до недостатності капіталу, вона закриє ці обхідні шляхи", - сказав РБК daily аналітик Aite Group Алоіс Піркер.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас