Росія з сьогоднішнього дня ввела заборону на ввезення білкових кормів з ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія з сьогоднішнього дня ввела заборону на ввезення білкових кормів з ЄС

173
Россільгоспнагляд з понеділка, 26 березня, призупиняє ввезення в Росію білкових кормів для тварин з країн Євросоюзу, однак дефіциту на російському ринку це не викличе, вважають експерти.
Цей захід вводиться, як пояснювало відомство, у зв'язку з необхідністю гармонізації російського законодавства з міжнародним. Крім того, на прийняття рішення вплинули багаторазові виявлення в білкових кормах тваринного походження, що поставляються з країн ЄС, ДНК жуйних, а також можлива небезпека занесення збудників губчатої енцефалопатії (або так званого "коров'ячого сказу") на територію Росії.
Заборона вводиться щодо перероблених білків тваринного походження, призначених для згодовування тваринам продуктивним, за винятком білкових кормів, отриманих при переробці риби. Корма, відвантажені до 26 березня поточного року, будуть надходити в звичайному режимі. При цьому ввезення продукції для виробництва кормів для непродуктивних тварин здійснюється в колишньому режимі.
На початку минулого тижня в силу вступили обмеження на ввезення з Євросоюзу в РФ живих свиней, великої та дрібної рогатої худоби, призначених на забій. Необхідність схвалення цього заходу була продиктована поширенням в країнах ЄС блютанга, а також захворювання, що викликається вірусом Шмалленберга. Це викликало критику з боку Єврокомісії, представники якої назвали заборону невиправданою і закликали до її негайного скасування. У свою чергу експерти відзначали, що російські виробники зможуть покрити обсяги імпорту, що випадають.
Заборона на імпорт з ЄС білкових кормів тваринного походження, тобто м'ясо-кісткового борошна, також не спричинить брак кормів і зростання цін в РФ, заявили агентству "Прайм" галузеві експерти.
"Не бачу в цьому трагедії. Якщо ветеринари зупиняють ввезення, значить в цьому є необхідність, адже нам не потрібно, щоб разом з кормами до нас потрапив якийсь новий вірус, нове захворювання. Обережність ніколи не завадить", - відзначає президент Союзу комбікормщиків Росії Валерій Афанасьєв, передає РИА "Новости".
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас