Жителі Таллінна погодились на безкоштовний транспорт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Жителі Таллінна погодились на безкоштовний транспорт

4058
Жителі Таллінна на референдумі підтримали ідею скасувати плату за громадський транспорт з 2013 року. Про це повідомляє агентство "Інтерфакс".
На референдумі в неділю за таку пропозицію висловилися більше 75,5 відсотка городян. Всього в опитуванні, що проходило з 19 по 25 березня, взяли участь 68059 осіб, або близько 20 відсотків мешканців, які мають право голосувати.
Як пояснили в мерії, мета переходу на безкоштовний проїзд - усунення заторів і зниження числа ДТП, збереження дорожнього покриття, розширення можливостей малозабезпечених сімей. За підрахунками міської влади, скасування плати за громадський транспорт дозволить сім'ї з чотирьох осіб з двома дітьми заощаджувати до 600 євро на рік.
Мер Таллінна Едгар Савісаар повідомив, що офіційне рішення про безкоштовний проїзд в міському громадському транспорті Таллінна буде прийнято у вересні.
Громадським транспортом в естонській столиці щодня користуються понад 100 тисяч осіб. Проїзні картки в Таллінні мають близько 53 тисяч дорослих і майже 23 тисячі дітей та підлітків.
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас