"Нафтогаз України" допустив до другого етапу тендеру з оцінки ГТС три компанії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Нафтогаз України" допустив до другого етапу тендеру з оцінки ГТС три компанії

Енергетика
606
Національна акціонерна компанія (НАК) "Нафтогаз України" допустила до другого етапу тендерних торгів з оцінки української газотранспортної системи (ГТС) три компанії.
Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", умови подачі конкурсних заявок виконали: ТОВ "Бейкер Тіллі Україна ЕК" (Baker Tilly Ukraine) з ціною пропозиції 4,1 млн грн, компанія "Дафф Енд Фелпс" (Duff & Phelps, США ) з ціною пропозиції 4,4 млн грн і ТОВ "Ернст енд Янг" (Ernst & Young) з ціною пропозиції 5,92 млн грн.
Водночас, приватне підприємство "Томас & Сімонова" (Київ) не надало підтвердження досвіду роботи з оцінки та підтвердження наявності співробітників відповідної кваліфікації, тому його пропозиція була відхилена на першому етапі конкурсу.
За словами заступника голови НАК "Нафтогаз України" Вадима Чупруна, переможець буде визначений найближчим часом.
"Робота тендерної комісії може закінчитися через годину, дві, п'ять... Це залежить від запропонованих умов", - сказав він.
Чупрун зазначив, що найбільш вагомим критерієм відбору переможця є ціна, проте комісія буде враховувати також і інші фактори.
Як повідомлялося, Україна має намір провести оцінку своєї ГТС, включаючи підземні сховища газу та об'єкти інфраструктури, для подальшого створення газотранспортного консорціуму. Київ вважає оптимальним створення тристороннього консорціуму з паритетною участю російських і європейських компаній, що дозволить залучити кошти в модернізацію системи, підвищити її надійність і пропускну спроможність.
Оцінка вартості ГТС повинна бути здійснена до серпня 2012 року.
Під час першого етапу торгів учасники нададуть попередні пропозиції без визначення ціни. Потенційні оцінювачі повинні розробити методологію оцінки активів ГТС країни.
На другому етапі надаються документи, що підтверджують відповідність пропозиції конкурсних торгів уточненим замовником технічним, якісним, кількісним та іншим вимогам до предмету закупівлі.
Систему магістральних газопроводів і підземних сховищ газу країни експлуатує "Укртрансгаз". Пропускна спроможність газотранспортної системи України на вході становить 288 млрд куб. м, на виході - 178,5 млрд куб. м, у тому числі в країни Європи 142,5 млрд куб. м, Молдову - 3,5 млрд куб. м.
ГТС "Укртрансгазу" складається з 72 компресорних станцій, 110 цехів і 1451 газорозподільної станції. Загальна протяжність газопроводів, які експлуатує компанія, становить 38,6 тис. км, у тому числі магістральних газопроводів - 22,2 тис. км, газопроводів-відводів - 16,4 тис. км.
Україна має 13 ПСГ загальною активною ємністю понад 31 млрд куб. м. Дванадцять сховищ і систему магістральних газопроводів експлуатує "Укртрансгаз", ще одне сховище - ДАТ "Чорноморнафтогаз" (АРК), 100% акцій якого належить НАК.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас