Росспоживнагляд сьогодні почне врешті перевірку українських сирів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росспоживнагляд сьогодні почне врешті перевірку українських сирів

Аграрний ринок
166
Група співробітників Федеральної служби Росії з нагляду у сфері захисту прав споживачів і благополуччя людини ("Росспоживнагляд") вирушає сьогодні до України для інспекції підприємств, які мають намір постачати сир на російський ринок.
Як повідомляє "Інтерфакс", з Москви до Києва вилітають троє фахівців відомства, перший етап інспекції протриває до п'ятниці. Про це повідомив керівник Росспоживнагляду, головний державний санітарний лікар Росії Геннадій Оніщенко. Раніше він заявив, що готовий особисто виїхати до України для інспекції сироварів.
"В понеділок я не лечу. Можливо, я туди під'їду після закінчення перевірки", - сказав Оніщенко.
"Троє наших співробітників їдуть в Україну, орієнтовно, на п'ять днів на завод, який першим надав документи. Дні три знадобиться, щоб там все відпрацювати, а там подивимося", - заявив голова Росспоживнагляду, кажучи про перспективи інспекції інших українських підприємств, які виробляють сир.
"На рівні підприємств є повне розуміння, готовність до співпраці і надання всього, що буде затребувано. Але з боку (українського) керівництва з'являються коментарі, які явно не сприятимуть налагодженню співпраці", - зазначив голова Росспоживнагляду.
Раніше Оніщенко повідомив, що початок інспекції було заплановано на 19 березня, але потім відкладено через "нерозторопність контрагентів". За його словами, параметри перевірки не були узгоджені, причому з вини України.
Як повідомлялося, з 7 лютого російська сторона ввела заборону на ввезення в країну сирів деяких українських виробників через те, що продукція не відповідає техрегламенту Росії на молоко і молочну продукцію.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас