Fitch знизило прогноз по групі "Ренесанс" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch знизило прогноз по групі "Ренесанс"

299
Рейтингове агентство Fitch знизило прогнози рейтингу компаніям групи "Ренесанс" - Renaissance Financial Holdings (RFH) і Renaissance Capital Holdings (RCH). Свої дії в Fitch пояснюють тим, що компанії групи "Ренесанс" зазнали торік істотного збитку, поліпшити свої показники їм буде складно через конкуренцію з держбанками.
У п'ятницю ввечері стало відомо, що Fitch змінило прогноз рейтингу Renaissance Financial Holdings, що належить Стівену Дженнінгсу (через Renaissance Capital Holdings) і Михайлу Прохорову, а також і самої RCH зі "стабільного" на "негативний". Водночас, самі рейтинги залишилися на рівні В і В- відповідно. Як пояcнює Fitch, зміна прогнозу щодо рейтингів RFH відображає триваюче погіршення показників компанії, зокрема збиток у розмірі 73 млн дол. у першому півріччі 2011 р. і, на думку агентства, ймовірно, більш істотний збиток за підсумками всього минулого року.
Також в Fitch стурбовані значним використанням групою "Ренесанс" брокерських клієнтських коштів через механізми угод РЕПО. Ще у Renaissance Financial Holdings збільшилися проблеми, пов'язані з високою конкуренцією з боку більш сильних державних інвесткомпаній, що, на думку експертів агентства, ускладнює поліпшення фінансових показників.
Для RCH "негативний" прогноз Fitch відображає можливі складнощі рефінансування короткострокового боргу в 400 млн дол. і його погашення, в тому числі і після реорганізації групи "Ренесанс". Ускладнює ситуацію і наявність низки неліквідних активів у вигляді землі і девелоперських проектів у Кенії, які не приносять RCH поточного грошового потоку, реалізація цих проектів вимагає додаткового фінансування, вважають в Fitch. Після цього рейтинг Renaissance Capital Holdings був відкликаний на прохання самої компанії.
Водночас, Fitch також підтвердило довгостроковий рейтинг дефолту емітента банку "Ренесанс Капітал" на рівні B з "стабільним" прогнозом, що відображає хороші показники прибутку, комфортну короткострокову позицію ліквідності і керований графік рефінансування боргів. Рейтинг також бере до уваги досить високі кредитні ризики "Ренесанс Капіталу", пов'язані з швидким зростанням його портфеля споживчих кредитів, а також об'єктивну концентрацію роздрібного фінансування. У "Ренесанс Капіталі" відмовилися від коментарів.
Нагадаємо, 14 березня повідомлялося, що Fitch присвоїло облігаціям "УкрСиббанку" рейтинг B+/RR4.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас