ЄС і ООН припинили давати гроші на розвиток Криму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС і ООН припинили давати гроші на розвиток Криму

546
ЄС та Програма розвитку ООН (ПР ООН) з березня припинили фінансування Агентства регіонального розвитку (АРР) Криму, яке в 2010 році було створено Радою міністрів автономії і підтримувалося цими міжнародними донорами.
Причина - різні погляди на питання про статус АРР, на розвиток якого спершу планувалося виділити півтора мільйони євро. Про це в інтерв'ю BBC України повідомила голова представництва ПР ООН в Криму Аделін Гоне.
"За технічним завданням проекту ми повинні були працювати на підвищення потенціалу АРР, яке, в свою чергу, мало сприяти регіональному розвитку автономії. Однак уряд Криму сформував для агентства інший пріоритетний напрямок - залучення інвестицій", - сказала пані Гоне.
Ще одним каменем спотикання виявилася прибутковість агентства, тому що ЄС і ПР ООН підтримують тільки неприбуткові організації.
Аделін Гоне наголосила, що "неправильно було б і надалі підтримувати комерційну структуру" на гроші платників податків, за рахунок яких проект втілюється в життя.
Голова кримського представництва ПР ООН розповіла, що після тривалих консультацій з радою міністрів було вирішено направити інші проектні кошти, а це 650 тисяч євро, безпосередньо в п'ять регіонів автономії.
"В рамках цього проекту ми не надаємо грантів. Основна мета - навчити муніципалітети залучати інвестиції, донорські і навіть бюджетні кошти. Показати, як це потрібно робити, як заповнювати відповідні заявки тощо", - розповіла пані Гоне.
Буде вибирати ці п'ять регіонів спеціальна комісія, до складу якої увійдуть міжнародні експерти та представники уряду Криму.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас