Канадські банкіри бояться "бульбашки" на ринку нерухомості — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Канадські банкіри бояться "бульбашки" на ринку нерухомості

Нерухомість
354
На думку фінансових експертів, зараз ринок Канади переоцінений не менше ніж на 10-15%. Співробітники Toronto-Dominion Bank (TDB), другого за величиною банку в країні, вважають, що небезпека криється в надмірному кредитуванні населення.
За даними порталу The Province, економісти закликають інші банківські структури якомога швидше підвищити ставки за житловими кредитами. Доцільно також дозволити позичальникам виплачувати всю суму боргу за фіксованими кредитами раніше обумовленого терміну без значного збільшення відсотків.
Головний економіст TDB Олександр Крейг стверджує, що якщо коректування вартості житла не відбудеться якомога швидше, то в подальшому ситуація вийде з-під контролю. Якщо ж "обвал" виявиться некерованим, то наслідки будуть в три рази тяжчими, ніж на початку 90-х рр. минулого сторіччя.
Нагадаємо, що попит на житло в Канаді стабільно зростає. За прогнозами Крейга, протягом декількох років для місцевого ринку нерухомості будуть характерні не тільки падіння цін на житло, а й зниження обсягів продажів, якщо тільки в країні не зросте рівень безробіття, а банки не збільшать відсоткові ставки.
У зоні максимального ризику опинився ринок Ванкувера, де часто купують нерухомість іноземні інвестори. У Квебеку, Торонто і Монреалі учасників ринку також підстерігає небезпека обвального падіння цін на житло.
За матеріалами:
Prian.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас