Македонія скасувала візи для росіян. На рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Македонія скасувала візи для росіян. На рік

196
Уряд Македонії оголосив про спрощення візового режиму з Росією. До 15 березня 2013 р. наші співвітчизники зможуть відвідувати цю балканську країну і перебувати на її території до 90 днів без штампів у паспорті.
Македонія вже четвертий рік поспіль скасовує візовий режим для росіян. Проте досі полегшений в'їзд тривав лише до кінця жовтня. Скасувати візи на рік уряд Македонії погодився вперше, пише Euromag.
Разом з Македонією аналогічні дії раніше робили і дві інші балканські країни - Албанія та Хорватія.
Остання вже заявляла, що полегшить росіянам в'їзд з 1 квітня 2012 року - з цього дня відвідати Хорватію можна буде лише за наявності закордонного паспорта (зараз ще необхідно мати туристичний ваучер, або оригінал броні готелю). Спрощений режим з Хорватією триватиме до 31 жовтня.
За словами представників посольства Албанії в Росії, офіційної інформації про скасування віз для наших співвітчизників поки не надходило, але досвід минулих років виявився дуже успішним, і влада Албанії навряд чи від нього відмовиться. "Ми очікуємо, що це питання Рада міністрів розгляне в квітні або на початку травня", - заявили в посольстві.
Крім того, в даний час влада Греції розглядає питання про спрощення процедури видачі віз для росіян. Глава МЗС Греції Ставрос Дімас поширив повідомлення, в якому наказує консульствам по всьому світу видавати візи на термін від шести місяців до п'яти років тим заявникам за кордоном, які часто приїжджають до Греції. Термін же оформлення віз не повинен перевищувати 48 годин, крім деяких особливих випадків, регульованих європейським законодавством.
За матеріалами:
Prian.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас