Вчені хочуть лікувати недоумство стовбуровими клітинами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вчені хочуть лікувати недоумство стовбуровими клітинами

38
Спільна дослідницька група вчених з Південної Кореї та Німеччини заявили про створення особливого типу стовбурових клітин, здатних допомогти в лікуванні людей, які страждають від недоумства і травм спинного мозку.
Вчені з корейського Університету Конкук та Інституту ім. Макса Планка в Німеччині заявили, що вони успішно використовували соматичні клітини мишей для виробництва так званих індукованих нервових стовбурових клітин (iNSC), які можна вирощувати в лабораторних умовах, повідомляє cybersecurity.ru.
iNSC були впроваджені в головний мозок лабораторних мишей і згодом диференційовані в різні нервові клітини, не переростають в злоякісну пухлину. "Це відкриття означає, що нам вперше вдалося використати звичайні соматичні клітини для штучної лабораторної культивації та перетворення в індуковані стовбурові клітини", - заявив Хан Дон Вук, професор клітинної біології Університету Конкук, який очолював дослідження.
За його словами, стовбурові клітини не переродилися в злоякісні пухлини, що дозволяє констатувати успіх методики.
Раніше вчені змогли створити індуковані плюрипотентні стовбурові клітини з соматичних клітин, але вони все стимулювали безконтрольний поділ і ріст ракових пухлин, що не дозволяло використовувати даний метод на практиці. Використання ембріональних стовбурових клітин неможливе з етичних міркування, кажуть вчені.
"Останнє відкриття може бути застосоване в майбутньому для пошуку лікування невиліковних на сьогодні неврологічних захворювань і травм центральної нервової системи", - зазначив Хан.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас