В Росії смартфони та комп'ютери самостійно перешили на літній час — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Росії смартфони та комп'ютери самостійно перешили на літній час

605
Мобільні телефони і комп'ютери в Росії помилково перевели час на годину вперед в неділю, 25 березня, свідчать численні повідомлення користувачів у соціальних мережах.
У 2011 році Росія відмовилася від переходу на зимовий час. З першим випробуванням техніка зіткнулася в кінці жовтня, коли багато пристроїв, "не знайомих" з новими правилами, самостійно перевели внутрішній годинник на годину назад.
Як і в жовтні, зараз проблема найбільше торкнулася власників смартфонів. Це, зокрема, апарати на базі Google Android.
Не легша ситуація у користувачів iPhone. Хоча Apple в актуальній версії платформи iOS 5 оновила інформацію про часові пояси, власники iPhone і iPhone 3G встановити цю систему просто не можуть через її апаратні вимоги. Таким людям і далі доведеться вручну коректувати час двічі на рік, коли апарат буде переводити годинник вперед або назад.
Користувачі інших телефонів, які зіткнулися з помилковим переведенням годинників, можуть просто відключити функцію автоматичного переходу на літній час в налаштуваннях своїх апаратів. Крім того, деякі смартфони дозволяють встановлювати час згідно налаштувань, одержуваних від стільникового оператора.
Ще одна група ризику - користувачі комп'ютерів з Windows, які нехтують встановленням оновлень, хоча компанія Microsoft випустила відповідне оновлення для своїх операційних систем ще в кінці вересня 2011 року.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас