Німеччина має намір придбати 12 відсотків акцій концерну EADS — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німеччина має намір придбати 12 відсотків акцій концерну EADS

212
Уряд ФРН збирається придбати 12 відсотків акцій європейського аерокосмічного і оборонного концерну EADS, повідомляє 23 березня Reuters з посиланням на джерела в міністерстві економіки. За інформацією агентства, для цієї мети в проекті додаткового бюджету на 2012 рік виділено 1,6 млрд євро.
Раніше газета Financial Times Deutschland повідомляла, що акції EADS можуть бути придбані контрольованим державою Німецьким банком розвитку KfW ще в 2012 році. З 12 відсотків цінних паперів, які має намір придбати Німеччина, 7,5 відсотка належать німецькому автомобілебудівному концерну Daimler. Ще 4,5 відсотка держава викупить у різних приватних банків, які, в свою чергу, раніше купили ці акції у Daimler.
Таким чином, частка акцій EADS, що належать Німеччині, збільшиться до 15 відсотків, оскільки ще 3 відсотками володіють державний банк KfW і кілька земельних банків, зазначає агентство AFP.
Причиною, чому ФРН зацікавлена в купівлі акцій EADS, агентство Reuters називає бажання німецького уряду володіти таким же числом акцій європейського аерокосмічного концерну, що і Франція.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас