"Газпром" заявив, що компанія не займається роздрібним продажем газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Газпром" заявив, що компанія не займається роздрібним продажем газу

Енергетика
316
Офіційний представник "Газпрому" Сергій Купріянов заявив, що компанія не займається роздрібним продажем газу. "Газпром" конфорками не займається, у нас немає будинкових мереж у власності. Ми займаємося магістральним транспортом, доставкою газу по мережах середнього тиску", - сказав С.Купріянов в ефірі радіостанції "Ехо Москви". Він зазначив, що з транспортування газу "Газпром" є монополістом за законом.
Увечері в п'ятницю голова Федеральної антимонопольної служби РФ Ігор Артем'єв заявив, що "Газпром" не повинен займатися роздрібним продажем газу всередині Росії. "Не секрет, що свого часу для того, щоб отримати фінансові потоки, "Газпром" практично дійшов до кожної конфорки. Така конфоркова монополія сьогодні не має аналогів у світі", - заявив він журналістам за підсумками наради з газової тематики в Кірішах.
Він висловив думку, що продажем газу споживачу в роздріб повинні займатися акредитовані компанії під наглядом Ростехнагляду. "Вважаю, що "Газпрому" не треба займатися роздрібним сектором, не треба монополізувати ще й роздріб. Треба повернути для початку (продаж у роздріб) муніципалітетам, а потім ми рекомендуємо провести акредитацію компетентних компаній", - сказав він. І.Артем'єв також зазначив, що за підсумками наради ФАС попросила внести до протоколу пропозицію про включення до програми розвитку конкуренції в Росії певних кроків у газовій сфері. "Ми вважаємо необхідним, щоб у цій програмі з'явився повноцінний план розвитку конкуренції у цій сфері, а саме передачі незалежним компаніям значної частини видобутку", - зазначив голова ФАС. За його словами, мова не йде про те, щоб відбирати вже наявні родовища у "Газпрому", а про передачу нових родовищ новим компаніям. Як повідомив І.Артем'єв, під час наради ФАС також звернув увагу на те, що "Газпром" є єдиною держкомпанією, яка не має плану розвитку. "Ми вважаємо, що такий план повинен з'явитися, - додав голова ФАС.
За матеріалами:
Фінмаркет
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас