Євросоюз опублікував "чорний список" білоруських чиновників і підприємців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євросоюз опублікував "чорний список" білоруських чиновників і підприємців

283
В "Офіційному журналі Європейського союзу" (Official Journal of the European Union) 25 березня 2012 р. опубліковано список білоруських підприємців і компаній, щодо яких поширюються санкції ЄС. Зокрема, зазначені санкції передбачають замороження рахунків компаній і введення обмеження на право в'їзду на територію країн ЄС для низки громадян Білорусії.
Всього в документі міститься 12 прізвищ, серед яких два великі білоруські підприємці: Юрій Чиж - голова компанії Triple і Анатолій Тернавський - керівник Univest-M, представники судової системи, високопоставлені керівники КДБ, а також керівництво виправної колонії №17. Саме в ній, за даними європейських чиновників, безпідставно утримуються політичні в'язні та дисиденти.
Санкції введені стосовно 29 компаній, серед яких згадана Triple, її дочірні підприємства, і підприємства перебувають під контролем першого, за версією Forbes, білоруського мільярдера Володимира Пефтієва.
Інформація про введення санкцій ЄС стосовно білоруських чиновників, підприємців і компаній обговорюється з початку 2012 р. Дипломатичні відносини між сторонами залишаються напруженими: зараз всі посли країн ЄС покинули республіку "для проведення консультацій". У свою чергу, МЗС Білорусії вчора, 24 березня, заявив, що посли зможуть повернутися до Мінська після того, як ЄС знайде шлях до конструктивного діалогу.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас