Українці отримують подвійне громадянство через лазівки в законах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці отримують подвійне громадянство через лазівки в законах

4671
Українці продовжують виїжджати в Угорщину і отримувати угорські паспорти через недосконалість українського законодавства, розповідає посол Угорщини Міхаль Баєр, пише Дело.
Угорщина видає свої паспорти громадянам України, незважаючи на заборону про подвійне громадянство, користуючись недосконалістю українського законодавства. Про це заявив Надзвичайний і Повноважний посол Угорської Республіки в Україні Міхаль Баєр. Дипломат зазначив, що в 2010 році в Угорщині були прийняті поправки до закону про громадянство, згідно з якими угорці всього світу мають право подати заявку на отримання угорського громадянства зі спрощеними умовами.
"Від громадян України ми теж отримуємо такі заяви. Статистики немає, бо це захист персональних даних, і уряд не має права їх оприлюднювати. Але серед українців цей процес не має масового характеру", - запевнив Міхаль Баєр.
Посол вважає, що еміграція з України - це в першу чергу внутрішня проблема самої держави: "Не тільки угорці Закарпаття виїжджають з України, а й представники інших регіонів. Значить, це проблема не лише українсько-угорських відносин. Причини різні - пошук роботи, навчання. Завжди була невелика міграція закарпатців після 1990 року. Багато хто після навчання залишається в Угорщині працювати. Але наша політика завжди була спрямована на те, щоб етнічні угорці не покидали свій край, а зберігали там ідентичність, мову і культуру".
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас