Нерухомість на Кіпрі дешевшає з кожним кварталом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нерухомість на Кіпрі дешевшає з кожним кварталом

Нерухомість
479
У четвертому кварталі 2011 року експерти Королівського інституту оцінювачів Великобританії відзначили зниження вартості будинків і квартир в основних містах Кіпру, і скромне зростання орендних ставок. Найсильніше ціни на нерухомість упали в Лімасолі і Паралімні.
Інтернет-видання Cyprus Property News представило індекс цін на нерухомість Кіпру RICS Cyprus Property Price Index. Коментуючи дані індексу, представник правління RICS Cyprus Павлос Лоізу підкреслив, що в кінці 2011 року ринок нерухомості Кіпру відчував негативні наслідки грецької боргової кризи, зниження обсягів іпотечного та корпоративного кредитування, підвищення вартості електроенергії та зростання рівня безробіття.
"Поєднання цих факторів, укупі зі скороченням зарплат держслужбовців і невизначеності в банківській системі, призвело до зменшення витрат в роздрібній торгівлі і сповільнення темпів розвитку економіки країни, - вважає Лоізу. - Якщо в першому та другому кварталі 2011 року на Кіпрі були помітні ознаки незначного економічного зростання, то в третьому і четвертому потенційні інвестори намагалися відкласти підписання договорів, а банки скорочували кількість доступних кредитів".
На думку експертів RICS, все це призвело до скорочення кількості угод на ринку нерухомості Кіпру і падіння інтересу до купівлі житла, особливо з боку місцевих покупців, активність яких безпосередньо пов'язана із зростанням безробіття та зменшенням обсягів кредитування. Втім, незважаючи на песимізм британських оцінювачів, в січні 2012 року обсяги продажів житла на внутрішньому ринку Кіпру зросли на 97% в річному численні.
За матеріалами:
Prian.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас