Житло можна продавати без участі податкової — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Житло можна продавати без участі податкової

Нерухомість
972
Під час завірення договорів про відчуження або заставу нерухомого та рухомого майна перевірку відсутності податкової застави проводить нотаріус.
Про це йдеться в роз'ясненні Державної податкової служби України (ДПСУ), переданому УНІАН.
Згідно з повідомленням, Міністерство юстиції України видало наказ від 22 лютого 2012 р. №296/5 "Про затвердження Порядку здійснення нотаріальних дій нотаріусами України", який набрав чинності 7 березня 2012 року.
При цьому попередня Інструкція про порядок вчинення нотаріальних дій нотаріусами України, затверджена наказом Міністерства юстиції України від 3 березня 2004 року №20/5, втратила чинність.
Згідно з пп. 2.2 п. 2 глави 2 розділу II нового Порядку договору про відчуження або заставу нерухомого та рухомого майна посвідчуються нотаріусом після перевірки відсутності податкової застави. Пунктом 47 Інструкції визначалося, що договори про відчуження або заставу нерухомого та рухомого майна (майнових прав) посвідчуються нотаріусом після перевірки відсутності податкової застави за даними Державного реєстру обтяжень рухомого майна.
Отже, положення підпункту 2.2 пункту 2 глави 2 розділу II Порядку та пункту 47 "Інструкції не вводять для платників податків нововведень при посвідченні договорів про відчуження або заставу нерухомого та рухомого майна, оскільки зазначені норми стосуються виключно порядку вчинення нотаріальних дій, вчинених нотаріусами. Таким чином, при посвідченні договорів про відчуження або заставу нерухомого та рухомого майна перевірку відсутності податкової застави проводить нотаріус", - пояснили в ДПСУ.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас