Мінськ вирішив пригрозити ЄС санкціями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінськ вирішив пригрозити ЄС санкціями

284
Білорусь змушена негайно приступити до реалізації комплексу заходів реагування у зв'язку з рішенням Ради закордонних справ ЄС про розширення обмежувальних санкцій щодо Білорусі.
Як передає власний кореспондент УНІАН в Республіці Білорусь, про це сьогодні на брифінгу заявив начальник управління інформації - прес-секретар МЗС Білорусі Андрій Савіних.
Він підкреслив, що про таку можливість європейські партнери Білорусі були заздалегідь повідомлені.
"В сьогоднішніх умовах білоруська сторона не бачить необхідності в присутності на території Білорусі відкликаних послів держав, які проголосували за це рішення", - заявив представник МЗС Білорусі.
Савіних зазначив, що білоруська сторона жалкує про прийняте Радою Євросоюзу рішення про введення додаткових санкцій стосовно низки білоруських громадян і підприємств.
"Даний крок ще більше віддаляє перспективи нормалізації відносин та відновлення діалогу на чутливі для сторін теми. Європейські політики перебувають у полоні конфліктного мислення, вони залишаються заручниками логіки примусу і шантажу", - підкреслив Савіних.
Як повідомляв УНІАН, 23 березня Рада закордонних справ ЄС прийняла рішення про посилення санкцій проти Білорусі та Сирії.
Згідно з рішенням, Рада додала 12 прізвищ до переліку осіб, яким заборонений в'їзд в ЄС і чиї активи на території країн Євросоюзу заморожені. В цілому тепер в "чорному списку ЄС" 243 білоруські чиновники.
Крім того, міністри вирішили заморозити активи ще 29 білоруських компаній.
Як повідомляв УНІАН, 27 лютого Рада закордонних справ ЄС розширила список нев'їзних білоруських чиновників ще на 21 людину.
Відносини між ЄС та Білоруссю значно погіршилися після президентських виборів 19 грудня 2010 року, коли влада Білорусі розігнала учасників акцій протесту і заарештувала понад тисячу осіб, серед яких кількох кандидатів у Президенти від опозиції.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас