Фюле вважає неможливою євроінтеграцію України без досягнення прозорості в енергетичній сфері — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фюле вважає неможливою євроінтеграцію України без досягнення прозорості в енергетичній сфері

316
Європейський комісар з питань розширення Європейського Союзу і європейської політики сусідства Штефан Фюле вважає неможливим продовження євроінтеграції України без досягнення прозорості в енергетичній сфері.
Про це йдеться в повідомленні на сайті Євросоюзу.
"Головна мета уряду України - більш тісна інтеграція України в Європейський Союз - неможлива без досягнення прозорості в сфері енергетики", - зазначив Фюле під час зустрічі в Брюсселі (Бельгія) 22 березня з міністром енергетики та вугільної промисловості Юрієм Бойком.
При цьому він заявив, що енергетична безпека України залежить від виконання нею зобов'язань, взятих на себе відповідно до договору про Енергетичне співтовариство.
Крім того, Фюле підкреслив, що ЄС підтримує прагнення України домогтися ринкових цін на російський газ.
Він також підтвердив готовність ЄС взяти участь у переговорах щодо тристоронньої співпраці між Україною, Росією та ЄС у питаннях транспортування газу.
Як повідомляло агентство, 22 березня єврокомісар з питань енергетики Гюнтер Еттінгер під час зустрічі з Бойком у Брюсселі прогнозував прийняття рішення міжнародними фінансовими організаціями щодо фінансування модернізації української газотранспортної системи до серпня.
У 2011 році Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" підписала меморандум з Європейським банком реконструкції та розвитку і Європейським інвестиційним банком про виділення на модернізацію ГТС 308 млн доларів, однак фінансування не було.
ЄБРР заявив, що не готовий фінансувати ГТС за відсутності реформ на газовому ринку України, зокрема підвищення тарифів для населення і підприємств комунальної теплоенергетики.
Раніше Фюле називав 2012 рік вирішальним у відносинах України та ЄС.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас