Керівник Moody's пропонує створити держкомпанію, яка складе конкуренцію рейтинговим агентствам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Керівник Moody's пропонує створити держкомпанію, яка складе конкуренцію рейтинговим агентствам

65
Держави, якікритикували рейтингові агентства за зниження суверенних рейтингів, можуть створити організацію, яка складе конкуренцію рейтинговим компаніям, заявив головний виконавчий директор Moody's Corp. Рей МакДеніел, повідомляє агентство Bloomberg.
"Державні інститути, які мають як відповідний досвід, так і довіру учасників ринку, могли б надавати рейтингові оцінки держав", - вважає він.
Європейські законодавці критикують Moody's, Standard & Poor's і Fitch за те, що їхні рейтингові дії ускладнили вживання заходів для подолання кризи в єврозоні. Деякі експерти пропонували заборонити агентствам публікувати їхню оцінку суверенних рейтингів.
За словами МакДеніел, навіть у разі введення такої заборони спекуляції серед інвесторів щодо кредитоспроможності держав не припиняться.
"Замість того, щоб придушувати думки рейтингових агентств, політикам треба нейтралізувати спекуляції в приватному секторі за рахунок створення державної організації - конкурента рейтингових компаній", - вважає експерт.
Щоб така організація викликала довіру учасників ринку, вона повинна бути незалежною від держав, мати аналітичний досвід і можливість вільно висловлювати свою думку, зазначив він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас