МВС: В Україні в 2010-2011 рр. кількість злочинних посягань на банки збільшилася — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВС: В Україні в 2010-2011 рр. кількість злочинних посягань на банки збільшилася

Кримінал
185
В Україні в 2010-2011 рр. кількість злочинних посягань на об'єкти банківської системи збільшилася з 122 до 141 в порівнянні з попередніми двома роками. Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко за підсумками спільної наради МВС та Незалежної асоціації банків України (НАБУ), передає прес-служба МВС України.
Таким чином, кількість злочинних посягань збільшилася на 13,5%.
За підсумками зустрічі сторони домовилися про створення робочої групи, до складу якої увійдуть працівники кількох підрозділів МВС і представники НАБУ. Предметом розгляду членів робочої групи будуть питання протидії злочинним зазіханням на банківські установи, здоров'я і життя їхніх працівників, а також протидія злочинним схемам, в результаті здійснення яких видані банками кредити стають "проблемними".
"Для посилення безпеки в банківському секторі органами внутрішніх справ спільно з Національним банком, іншими банківськими установами, громадськими організаціями розроблено і реалізується спільний план заходів щодо посилення охорони приміщень банків, збереження матеріальних цінностей при їх інкасації. Я готовий до спілкування і впевнений, що спільними силами ми знайдемо шляхи вирішення порушених проблем", - підкреслив Захарченко.
Значну увагу було приділено попередженню нападів на банківські установи. За основу для початку роботи взято трагічний випадок, що стався нещодавно в Донецьку і спровокував широкий громадський резонанс. У зв'язку з цим, представники Асоціації висловили думку про необхідність більш широкого залучення сил та засобів підрозділів Державної служби охорони при МВС. Крім того, керівництво Департаменту ДСО при МВС України запропонувало організувати навчання працівників банківських охоронних структур на базі навчальних центрів служби.
Нагадаємо, 29 грудня 2011 р. в результаті збройного нападу на відділення "Приватбанку" в центрі Донецька загинули п'ять осіб.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас