Нацбанк Швейцарії знизив прогноз щодо динаміки ВВП єврозони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нацбанк Швейцарії знизив прогноз щодо динаміки ВВП єврозони

Казна та Політика
139
Національний банк Швейцарії втретє поспіль серйозно погіршив свій прогноз щодо динаміки ВВП єврозони на 2012 рік - відразу на 0,7 відсоткового пункту в порівнянні з грудневою оцінкою, очікуючи тепер спаду економіки регіону на 0,3%, виходить з щоквартального звіту регулятора з глобальної економіки, опублікованого в п'ятницю.
У грудні Нацбанк Швейцарії знижував свою оцінку також на 0,7 відсоткового пункту.
Економіка єврозони в четвертому кварталі минулого року скоротилася вперше за два з половиною роки - на 1,3%, нагадує регулятор. При цьому було зафіксовано падіння ВВП всіх найбільших країн об'єднання, за винятком Франції. Знизився внутрішній попит, скорочувався експорт, безробіття зростало, ставлячи рекорди.
"Економічний прогноз щодо єврозони залишається дуже невизначеним. Показники говорять про помірну рецесію", - зазначає Нацбанк Швейцарії. Регулятор нагадує, що на початку поточного року низка індикаторів довіри бізнесу дещо покращилася на тлі досягнення угоди щодо другого пакету порятунку Греції від дефолту. Втім, "безліч факторів затьмарюють перспективу економічного зростання єврозони", йдеться в звіті. Серед цих факторів називаються невпевненість у бюджетній стабільності низки країн регіону, складна ситуація з капіталом банків, яка може негативно позначитися на кредитуванні.
Нагадаємо, у першій половині березня повідомлялося, що єврозона в даний час перебуває в стані "м'якої рецесії". В кінці січня міністр фінансів США Тімоті Гайтнер заявив, що наслідки економічної кризи, що охопила Європу, будуть відчуватися протягом найближчих десятиліть.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас