Українські АЕС витримали стрес-тести — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські АЕС витримали стрес-тести

Енергетика
200
Проведені на українських АЕС стрес-тести не виявили нових загроз і викликів для їхньої безпеки, передає Інтерфакс.
Така оцінка міститься в національному звіті за результатами проведених стрес-тестів, які передані європейській стороні. Саме питання стрес-тестів стало одним з основних під час засідання групи експертів ЄС та України, повідомив журналістам у четвер в Брюсселі після закінчення засідання директор департаменту стратегічної політики, інвестицій та ядерно-енергетичного комплексу Міністерства енергетики та вугільної промисловості України Микита Константинов.
"Переоцінка рівня безпеки не виявила нових викликів і загроз для наших енергоблоків", - заявив він.
Константинов нагадав, що проведення стрес-тестів було ініціативою Європейського Союзу після аварії на АЕС "Фукусіма-1" (Японія) і стосувалася спочатку країн ЄС, потім до неї приєдналися Україна і Швейцарія.
За його словами, проведення стрес-тестів входить "в завершальну стадію". "Всі країни завершили підготовку національних доповідей, і зараз проводиться їх оцінка, в якій також бере участь і Україна. При цьому Константинов уточнив, що аналогічна оцінка українського національного звіту проводиться і європейськими експертами в даний час.
Крім того, він повідомив, що на підставі проведених стрес-тестів також розроблені і певні рекомендації, щоб виключити ситуації, аналогічні трагедії в Японії. Зокрема, передбачається, що якщо будуть повністю знеструмлені "наші енергоблоки, енергозабезпечення буде поставлятися пересувними дизельними генераторами", пояснив Константинов.
Нагадаємо, що більшість українців не впевнені в безпеці АЕС і бояться серйозних аварій.
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас