Фонд гарантування вкладів пообіцяв: якщо банки збанкрутують - депозити повернуть кожному — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фонд гарантування вкладів пообіцяв: якщо банки збанкрутують - депозити повернуть кожному

Кредит&Депозит
5033
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб у зв’язку з численними зверненнями вкладників щодо розміру гарантованої суми відшкодування за вкладами після набрання чинності Закону України "Про систему гарантування вкладів фізичних осіб" офіційно повідомив, що механізм встановлення гарантованої суми відшкодування не зміниться і Фонд гарантуватиме кожному вкладнику відшкодування коштів в розмірі вкладу, включаючи відсотки, нараховані на день прийняття рішення Національним банком України про віднесення банку до категорії неплатоспроможних та початку процедури виведення Фондом банку з ринку, але не більше ніж 150 000,00 грн.
Таким чином, заяви щодо зменшення або скасування встановленої гарантованої суми відшкодування у 150 000, 00 грн. є безпідставними.
Нагадаємо, як повідомлялося раніше, член парламентського комітету з питань фінансів і банківської діяльності Станіслав Аржевітін заявив, що Новий закон "Про систему гарантування вкладів фізосіб" не передбачає більше гарантованого повернення вкладнику депозиту розміром до 150 тис грн.
"У новому законі щодо гарантування вкладів пропала норма про гарантований депозит до 150 тис грн, які раніше виплачував Фонд гарантування вкладів фізосіб. Тепер Фонд сам буде вирішувати, яку суму він виплатить вкладнику", - заявив Аржевітін.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас