В Москві кажуть, що справою Тимошенко Україна шантажує Росію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Москві кажуть, що справою Тимошенко Україна шантажує Росію

Енергетика
577
У Москві не підтримують рішення влади України обрати укладення газового договору для гонінь на екс-прем'єра Юлію Тимошенко, сказав УНІАН колишній депутат Держдуми РФ, директор Інституту країн СНД Костянтин Затулін.
"Це створює незручність в україно-російських відносинах і є, не багато не мало, інструментом для шантажу РФ. Шантажу безглуздого і марного, бо РФ не має наміру на нього вестися. Це неправильне управлінське рішення влади України, яка обрала саме цей привід для якихось своїх рахунків з Тимошенко", - сказав Затулін.
Крім того, сумніви в правильності судового переслідування Тимошенко викликає і той факт, що приводом для її затримання і засудження було перевищення повноважень. "А це дуже вразлива для критики підстава для обвинувачення. Фактично, вона залишає простір будь-кому завжди застосувати таку ж норму", - вважає Затулін.
На думку Затуліна, українській владі було б більш ніж достатньо розглянути недоліки, помилки і, може навіть, злочини Тимошенко в різні періоди її діяльності, наприклад, пов'язані з її роботою в ЄЕСУ і співпрацею з Павлом Лазаренком. "Але обрали інший привід для осуду. Тоді здавалося, що це дає привід вбити двох зайців: і з Тимошенко розквитатися, і одночасно Росію поставити в незручне становище", - вважає Затулін.
На його думку, Москва не поділяє пафосу людей, причетних до засудження Тимошенко. "От щойно виступала Інна Богословська у Верховній Раді з доповіддю, в якій міститься звинувачення Тимошенко у державній зраді. Мені вже давно здається, що Богословська веде свою особисту війну з Тимошенко. Я от хочу зрозуміти, де закінчуються її повноваження як парламентського громадського обвинувача і де починається її особиста зацікавленість, її власні, не завжди зрозумілі особисті рахунки з Тимошенко: хто з них красивіший, розумніший і успішніший. Мене ці питання все частіше відвідують, але, по-моєму, і в Україні цим питанням вже також задаються", - сказав Затулін.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас