Обама незабаром представить свого кандидата на пост голови Світового банку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обама незабаром представить свого кандидата на пост голови Світового банку

58
Американський президент Барак Обама в п'ятницю назве кандидатом на пост голови Світового банку від США ректора Дартмутського коледжу Джима Юн Кіма, повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на джерело в президентській адміністрації.
Дана кандидатура може стати свого роду компромісом між США і країнами, що розвиваються, вважають експерти.
52-річний Джим Юн Кім народився в Сеулі, був перевезений в США у віці 5 років. Лікар за освітою, професор, довгий час очолював кафедру міжнародної охорони здоров'я та соціальної медицини в Гарварді. З липня 2009 року є 17-м ректором Дартмутського коледжу - одного з найстаріших університетів США, що входить в елітну Лігу плюща. Джим Юн Кім - перший американець азіатського походження на чолі такого відомого навчального закладу.
Термін висунення кандидатів закінчується 23 березня.
За даними інформованих джерел, на крісло голови СБ також буде претендувати міністр фінансів Нігерії Нгозі Оконджо-Івеала і екс-глава колумбійського Мінфіну Хосе Антоніо Окампо.
За чутками, одним з найбільш ймовірних кандидатів на пост президента Світового банку є Держсекретар США Хілларі Клінтон.
Нагадаємо, 15 лютого нинішній керівник Світового банку Роберт Зеллік заявив, що покине свій пост після закінчення терміну своїх повноважень. Це відбудеться 30 червня поточного року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас