Роботодавці розповіли, чому не беруть молодь у співробітники — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Роботодавці розповіли, чому не беруть молодь у співробітники

1797
У Федерації роботодавців, яку очолює бізнесмен Дмитро Фітраш, назвали чотири основні причини молодіжного безробіття.
Першою з них під час круглого столу в Мінсоцполітики заступник голови федерації Олексій Мірошниченко назвав слабку професійну орієнтацію молоді. "Думаю, нам треба розробити спеціальну програму, щоб діти, починаючи зі старших класів, почали вибирати свою професію, щоб це був свідомий вибір дитини", - підкреслив він.
По-друге, Мірошниченко вважає недостатньо якісною систему освіти в Україні. "Ми повинні зруйнувати міф, що наша освіта найкраща у світі", - зазначив він.
Заступник голови Федерації роботодавців також відзначив невідповідність державного замовлення реальній необхідності економіки в робітниках і технічних спеціальностях.
Четвертою причиною високого рівня безробіття в Україні Мірошниченко назвав відсутність мотивації для роботодавців приймати на роботу молодь без або з невеликим досвідом роботи. На його думку, держава повинна для цього створювати деякі преференції.
У свою чергу заступник голови Федерації профспілок України Сергій Кондрюк зазначив, що проблема з працевлаштуванням полягає також у невідповідності пропонованих вакансій головним вимогам, які виставляє молодь. Серед них він назвав престижність професії, гідна зарплата і гідні умови праці. "Більшість вакансій не відповідають навіть двом з цих трьох умов", - підкреслив він.
Нагадаємо, прем'єр-міністр Микола Азаров розповів, що уряд планує боротися з молодіжної безробіттям, допомагаючи вибирати затребувану професію і забезпечуючи постійне зростання економіки.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас