ЄС похвалив Україну за прагнення підняти ціни на газ для населення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС похвалив Україну за прагнення підняти ціни на газ для населення

Енергетика
863
Брюссель підтримує зусилля України, спрямовані на формування орієнтованої на ринок ціни газу, і знову підтверджує готовність взяти участь у тристоронньому діалозі з газового питання з Києвом і Москвою, заявляє європейський комісар з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефан Фюле, передає "Радіо Свобода ".
Як повідомляє прес-служба європейського комісара у п'ятницю, про це він заявив під час зустрічі з міністром палива та енергетики України Юрієм Бойком, яка відбулася в четвер в Брюсселі. "Фюле зазначив, що ЄС підтримує зусилля України у просуванні вперед за ринково орієнтованою ціною на газ відповідно до вимог МВФ, а також заявив про готовність ЄС взяти участь у тристоронній дискусії про модернізацію української газотранспортної системи", - йдеться в повідомленні.
Крім того, Фюле зазначив, що інтеграція України в Євросоюз неможлива без забезпечення прозорості енергетики. "Провідна мета українського уряду щодо тісної інтеграції з ЄС не може бути досягнута без забезпечення прозорості в енергетичній сфері", - наводить слова єврокомісара УКРІНФОРМ.
У зв'язку з цим він акцентував увагу на важливості виконання Україною зобов'язань, прийнятих в рамках приєднання до Угоди про Енергетичне співтовариство, що теж повинно бути найповнішим чином використано в інтересах української сторони. "Це важливо для майбутньої енергетичної безпеки і незалежності країни", - підкреслив Фюле.
Нагадаємо, однією з умов отримання чергового траншу кредиту від МВФ організація називає підвищення українською владою цін на газ для населення. У свою чергу, влада неодноразово спростовувала можливість такого кроку. "Нам треба спочатку підняти доходи нашого населення, а потім піднімати ціни. Тому вимога МВФ підняти на 50% ціну на газ для населення для нас є неприйнятною", - заявляв президент Віктор Янукович. Україна сподівається в процесі переговорів з Росією добитися зниження ціни на імпортований газ. Разом з тим, у МВФ вважають, що навіть у випадку вдалих переговорів, це не знімає питання про підвищення тарифів на газ для населення і підприємств теплокомуненерго.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас