Хорошковський: Уряд України диверсифікує ринки експорту молочної продукції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хорошковський: Уряд України диверсифікує ринки експорту молочної продукції

341
Уряд України диверсифікує ринки для експорту молочної продукції. Про це під час "години уряду" у Верховній Раді України заявив перший віце-прем'єр-міністр Валерій Хорошковський, передає кореспондент РБК-Україна.
"Зараз Україна поставляє свої сири в 16 країн... І є тенденція збільшення експорту м'ясо-молочної продукції. Найбільшу частку в експорті молочної продукції становлять саме сири, і тому ми робимо все можливе, щоб диверсифікувати і розширити ринки для поставок нашої продукції", - зазначив перший віце-прем'єр.
За словами Хорошковського, традиційними ринками залишаються країни СНД, але Україна веде активні переговори з іншими країнами.
"З метою сприяння та збільшення виробництва вітчизняної продукції, Мінагрополітики бере активну участь в опрацюванні питання про доступ на ринки Сербії, Боснії і Герцеговини, Алжиру, Ємену, Лаосу, Чорногорії. Також Україна веде переговори щодо збільшення доставки своєї продукції та доцільності укладання угод про вільну торгівлю з Туреччиною, Сербією, Сингапуром, Ізраїлем, Марокко... Це дозволить полегшити просування сільськогосподарської продукції на ці ринки", - додав Хорошковський.
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що дослідження з метою визначення якості українських сирів показало, що у всіх партіях продукції, виготовлених в Україні, не виявлено рослинних олій.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас