Експерт: Мало хто готовий позичати Україні гроші більше ніж на три роки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Мало хто готовий позичати Україні гроші більше ніж на три роки

Казна та Політика
442
Ключова проблема українських боргів - не їх масштаби, а їх довжина. На жаль, мало хто готовий давати нашій країні гроші в борг на термін більше трьох років. Це робить боргове навантаження нерівномірним і змушує Україну постійно позичати, щоб віддавати", - сказав Роман Шпек, якого цитує прес-служба Інституту Горшеніна, пише ЛігаБізнесІнформ.
"За останній рік зростання державного боргу сильно сповільнилося. Якщо в 2010 році сукупний борг держави - включає внутрішній і зовнішній борги, а також гарантований державою борг - зріс на 36%, то за підсумками 2011 року збільшення склало лише 9%", - зазначив експерт.
"При цьому номінальний ВВП - обсяг економіки в грошовому вираженні - виріс на 20%. Тобто - боргове навантаження на Україну стала скорочуватися. Відношення прямого державного боргу до ВВП в 2010 році досягло піку 29,6%, тоді як вже на кінець 2011 року прямий держборг становив 27,2% ВВП", - додав Шпек.
"У 2012 році Україна також буде позичати не набагато більше грошей, ніж погашати старих боргів, - тому даний коефіцієнт буде скорочуватися і далі", - зазначив експерт.
За матеріалами:
ЛігаБізнесІнформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас