Президент АУБ: Верховна Рада підставила Януковича — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Президент АУБ: Верховна Рада підставила Януковича

Валюта
1721
Президент Асоціації українських банків Олександр Сугоняко вважає, що скасуванням гарантованої суми повернення внесків у разі ліквідації банку в законі "Про систему гарантування внесків фізичних осіб" парламентарії підставили Президента. Про це він заявив в ефірі "5 каналу".
"Безумовно, це велика помилка. По суті в законі гарантувалася конкретна сума, тепер повноваження з визначення цієї суми залишається на Адміністративній раді. Причому, Адміністративна рада змінилася. Якщо раніше туди входили представники банків, які 90% коштів дають в той фонд - Асоціація українських банків там була представлена, Національний банк двома людьми, Міністерство фінансів і Міністерство економіки. На сьогодні: Міністерство фінансів, Кабінет Міністрів, Комітет профільний парламенту, і глава самого фонду - ці люди будуть визначати цей розмір", - зазначив Президент Асоціації українських банків.
"Я вважаю, що тут підставили Президента. У першому читанні цей законопроект опрацьовувався за сприяння Світового банку, всіх професійних структур, він був відпрацьований, на друге читання внесли без узгодження зміни, і ми отримали ось такий закон", - додав Сугоняко.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас