Онищенко висловив готовність особисто інспектувати українських сироварів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Онищенко висловив готовність особисто інспектувати українських сироварів

166
Головний санітарний лікар Росії Геннадій Онищенко готовий особисто виїхати в Україну для інспекції підприємств, які збираються поставляти сир на російський ринок.
"Таке питання досить серйозно розглядається. Я цього не відкидаю", - заявив Онищенко, передає Інтерфакс.
Раніше Онищенко сказав, що Росспоживнагляд планує розпочати перевірку українських підприємств у наступний понеділок, 26 березня.
Він зазначив, що початок інспекції було заплановано на 19 березня, але він був відкладений через "нерозторопність контрагентів". За його словами, параметри перевірки не були узгоджені, причому, з вини України.
29 лютого українська влада заявила про намір звернутися до Світової організації торгівлі з проханням допомогти у врегулюванні конфлікту з Росією, під час якого були скорочені поставки українського сиру на російський ринок.
27 лютого Онищенко заявив, що імпорт українського сиру в Росію скоротився більш ніж на 50% через претензії російської сторони щодо якості сирної продукції. В той же день був збільшений список українських підприємств, яким заборонені поставки сиру на російський ринок.
На початку січня російська санітарна служба заявила про виявлення перевищення вмісту пальмової олії в сирі, який поставляється в РФ низкою українських виробників.
Керівник Росспоживнагляду, головний державний санітарний лікар РФ Геннадій Онищенко заявив, що не бачить серйозних перешкод для вирішення української "сирної проблеми".
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас