Нафта дорожчає на заявах МЕА щодо стратегічних запасів сировини — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта дорожчає на заявах МЕА щодо стратегічних запасів сировини

Енергетика
219
Світові ціни на нафту збільшуються в п'ятницю на тлі заяв Міжнародного енергетичного агентства (МЕА) про відсутність намірів використовувати стратегічні запаси сировини, хоча інвестори побоюються перебоїв з поставками через напруженість на Близькому Сході, свідчать дані торгів.
Вартість квітневих ф'ючерсів на американську легку нафту марки WTI (Light Sweet Crude Oil) станом на 8:53 мск зросла на 0,15 долара, або на 0,14%, - до 105,50 долара за барель. Ціна квітневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent збільшилася на 0,19 долара, або на 0,15%, - до 123,33 долара за барель.
Під час офіційного візиту до Індії глава МЕА Марія ван дер Хувен підтвердила відсутність у агентства намірів постачати нафту зі стратегічних запасів. Повідомлення в ЗМІ про можливе використання таких запасів США, Великобританією або Францією вона назвала "непідтвердженими чутками".
"Заяви МЕА, безумовно, впливають на котирування нафти в короткостроковій перспективі. Але ми не очікуємо різкого зростання цін, принаймні до тих пір, поки не відбудеться істотного збільшення споживання пального в США", - говорить аналітик Fat Prophets в Сіднеї Девід Леннокс, чиї слова цитує агентство Bloomberg.
Інвестори відіграють позитивом американську макроекономічну статистику, оприлюднену напередодні. Як повідомило Міністерство праці США, кількість первинних заявок на допомогу з безробіття за тиждень, що завершився 17 березня, зменшилася на 5 тис. і склала 348 тис. Кількість первинних заявок за попередній тиждень була переглянута у бік підвищення - до 353 тис. з 351 тис. Дані виявилися кращими за прогнози аналітиків, що чекали збереження числа заявок на рівні непереглянутого показника попереднього тижня 351 тис.
За даними аналітичної компанії Conference Board, індекс випереджальних економічних показників у США в лютому виріс на 0,7%. Показник січня був переглянутий у бік зниження - до 0,2% з початкової оцінки 0,4%. Таким чином, показник за лютий виявився кращим від прогнозів аналітиків, що чекали зростання індексу на 0,6%.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас