ФРС: США все ще не дотягують до докризового рівня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФРС: США все ще не дотягують до докризового рівня

Казна та Політика
192
Економіка США недостатньо зміцніла, щоб демонструвати задовільні темпи зростання. Таку заяву зробив глава Федеральної резервної системи (ФРС) США Бен Бернанке, який виступив з лекцією в Університеті Джорджа Вашингтона, передає Reuters.
"В даний час з точки зору розміру держборгу і темпів споживання економіка США все ще не дотягують до докризового рівня. Їм не вистачає джерела попиту на підтримку впевненого зростання", - заявив він.
Глава ФРС також підкреслив, що рівень безробіття в США - 8,3% - все ще викликає побоювання, незважаючи на те, що більшість аналітиків не прогнозують у найближчому майбутньому третього раунду "кількісного пом'якшення" (QE). На думку Бернанке, в даній ситуації економіка США все одно продовжує залишатися вразливою для європейської боргової кризи.
Значна частина лекції була також присвячена формуванню "іпотечної бульбашки", що стала причиною світової фінансової кризи 2007-2008 років. Глава ФРС визнав, що регулятори, в тому числі і американський центробанк, не змогли вчасно запобігти шкідливій іпотечній діяльності.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас