В Німеччині здивовані тим, що Україна так довго не вводить біометричні паспорти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Німеччині здивовані тим, що Україна так довго не вводить біометричні паспорти

491
Керівник консульського відділу Посольства ФРН в Україну Курт Штекль-Штільфрід здивований, що в Україні так довго не можуть прийняти закон про біометричні паспорти.
Як передає кореспондент УНІАН, про це він сказав у своєму виступі на засіданні круглого столу на тему: "Вежа часу. Світ без обмежень? Правда про візи".
Штекль-Штільфрід зазначив, що для введення безвізового режиму між Україною і ЄС необхідно прийняти, зокрема, закон про введення біометричних паспортів.
"У мене, як юриста, досить часто виникають питання - чому для цього потрібно так багато часу", - сказав він.
За словами Штекль-Штільфріда, після внесення змін до законодавства, важливо, щоб відбулися зміни в практичній площині.
"ЄС буде досить уважно стежити, яким чином правові врегулювання будуть імплементувати в практичне життя", - сказав він.
Крім того, Штекль-Штільфрід зазначив, що при отриманні шенгенської багаторазової візи необхідно звертатися із заявою в консульство тієї країни, яка є основною метою поїздки. За його словами, візовий відділ при розгляді заяви на отримання візи дуже уважно перевіряє три позиції: мета поїздки, можливості фінансування цієї поїздки та готовність повернутися. "Така перевірка може бути досить ґрунтовною, і не всі таку перевірку охоче сприймають, особливо аспект щодо можливості фінансування, який включає в себе наявність банківського рахунку", - сказав Штекль-Штільфрід.
Нагадаємо, Верховна Рада 23 вересня 2011 р. прийняла в цілому Закон "Про документи, що засвідчують особу і підтверджують громадянство України".
21 жовтня 2011 р. Президент України Віктор Янукович ветував Закон "Про документи, що засвідчують особу і підтверджують громадянство України", зазначивши при цьому порушення конституційних гарантій і міжнародних стандартів, а також істотне збільшення витрат держбюджету і окремих громадян.
27 лютого 2012 р. секретар Ради національної безпеки і оборони України Андрій Клюєв повідомив, що 14 лютого законопроект про біометричний паспорт був схвалений на засіданні Кабінету міністрів України, він адаптований до стандартів ЄС і до кінця березня буде прийнятий парламентом.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас