Голова ЦБ Ірландії попросить відстрочку за борговими виплатами у ЄЦБ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова ЦБ Ірландії попросить відстрочку за борговими виплатами у ЄЦБ

Казна та Політика
88
Голова Центробанку Ірландії Патрік Хонохан (Patrick Honohan) попросить раду керуючих ЄЦБ про перенесення термінів виплат за боргами країни на 3,1 млрд євро, повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на інформовані джерела.
Головним завданням ірландського Мінфіну є виплата боргів без емісії додаткових грошових коштів. Значна частина отриманої в 2010 році від ЄЦБ фіндопомоги була витрачена на порятунок банку Anglo Irish Bank Corp., який після реструктуризації був перейменований в Irish Bank Resolution Corp. Решта коштів були направлені на зміцнення банківської системи в цілому. На даний момент держава щорічно дає Irish Bank 3,1 млрд євро, які організація спрямовує потім на погашення заборгованості перед ЦБ країни, який, в свою чергу, виплачує ці кошти ЄЦБ. Найближчий термін виплат - 31 березня.
Влада країни може розглянути спрощений варіант, коли кошти будуть витрачені на купівлю держоблігацій, якими потім ЦБ країни розплатиться з європейським регулятором. Про це заявив напередодні міністр фінансів країни Майкл Нунан (Michael Noonan). "Для європейської влади має сенс допомогти Ірландії, щоб сприяти її поверненню на боргові ринки", - вважають економісти Goodbody Stockbrokers Джульєт Теннент і Дермот О'Лірі.
Представники ЦБ Ірландії і ЄЦБ відмовилися від коментарів.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас