Міністр фінансів Нідерландів: Греції знову може знадобитися реструктуризація боргів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міністр фінансів Нідерландів: Греції знову може знадобитися реструктуризація боргів

Казна та Політика
158
Проблеми Греції не закінчилися з програмою обміну держоблігацій, що передбачає участь приватного сектора, і тому Афінам може знову знадобитися реструктуризація боргів. Таку точку зору висловив сьогодні міністр фінансів Нідерландів Ян Кеес де Ягер, виступаючи перед парламентаріями країни. "Греція - це особливий випадок. Чи можна повністю виключити можливість додаткової угоди по реструктуризації боргу? Ні", - цитує Reuters слова нідерландського політика.
Глава Мінфіну Нідерландів відмовився будувати прогнози на тему реструктуризації боргів Португалії, вказавши на різницю між державами. "Випадок з Португалією дещо інший, ніж з Грецією, бо країна має набагато нижчу заборгованість", - вказав голландський міністр фінансів.
Відзначимо, що нідерландський політик відомий досить скептичним ставленням до ситуації в Греції. На початку березня де Ягер повідомив, що не впевнений в успіху програми обміну держоблігацій Греції, покликаної заощадити країні понад 100 млрд євро.
Раніше Греція оголосила про завершення обміну державних облігацій загальним номіналом 177,25 млрд євро, випущених в рамках грецького права і які належали приватному сектору. Згідно з умовами програми участі приватного сектора в полегшенні боргового навантаження Греції (private sector involvement, PSI), замість колишніх держоблігацій інвестори отримали нові папери з номінальною вартістю на 53,5% менше оригінальної. Програма PSI була невід'ємною умовою активації другого пакету фінансової допомоги.
Слідом за цим, 14 березня 2012 р., Єврогрупа офіційно затвердила другу програму фінансової допомоги Греції на 130 млрд євро, яка забезпечить Афіни фінансуванням до 2014 р. Єврогрупа дала схвалення на виділення Європейським фондом фінансової стабільності (EFSF) першого траншу кредиту Греції обсягом 39,4 млрд євро в рамках другого пакету допомоги.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас