В МВФ вважають, що Україні не уникнути підвищення тарифів на газ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В МВФ вважають, що Україні не уникнути підвищення тарифів на газ

Енергетика
345
Навіть у випадку вдалих переговорів з Росією про ціну імпортованого газу це не знімає питання про підвищення тарифів на газ для населення і підприємств теплокомуненерго. Про це заявив голова представництва Міжнародного валютного фонду в Україні Макс Альєр під час восьмої щорічної української інвестиційної конференції.
"Не можна тільки сподіватися на те, що Росія знизить ціни, оскільки розрив в даний час настільки величезний, що навіть за рахунок реального зниження не можна буде досягти покриття цього розриву", - сказав Альєр.
За його словами, на сьогодні домогосподарства і підприємства ТКЕ платять тільки 15% від ціни імпортованого газу. Ця ставка одна з найнижчих в Європі і в світі. Альєр висловив переконання в тому, що Росія не погодиться на 85% знизити ціни на газ.
У свою чергу перший віце-прем'єр-міністр України Валерій Хорошковський під час конференції заявив, що збільшення тарифів на газ не вирішить проблеми, а збільшить обсяги неплатежів. "Якби ми сьогодні за пропозицією МВФ підняли ціни в два рази, то ми б всього досягли близько 25-30% собівартості ціни газу. Ми все одно не вирішуємо цю проблему", - сказав Хорошковський. За його словами, зараз уряд працює над монетизацією пільг по тарифах, а також розробляє схему, за якою пільги будуть отримувати саме ті, хто їх найбільше потребує.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас