Затримано засновника кредитної спілки, який привласнив гроші 400 осіб — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Затримано засновника кредитної спілки, який привласнив гроші 400 осіб

Кримінал
320
У Сочі затримано засновника кредитної спілки, який привласнив гроші близько 400 мешканців Херсонської області.
Як повідомили кореспонденту УНІАН у Секторі зв'язків з громадськістю УМВС в Херсонській області, оперативники Головного управління МВС Росії по Південному федеральному округу затримали розшукуваного українською міліцією 49-річного жителя Одеської області.
Згідно з матеріалами кримінальної справи, вказана особа в 2004 році створила в Херсоні кредитну спілку "Витязь-Н". Протягом кількох років близько 400 херсонців зробили внески в зазначену кредитну спілку. Весь цей час засновник разом з головним бухгалтером підробили кредитні договори та витратно-касові ордери і привласнювали кошти вкладників - всього близько 2 млн. грн.
Коли вкладникам перестали видавати гроші, вони відразу ж звернулися в міліцію і в червні 2011 року було порушено кримінальну справу за ч.5 ст.191 Кримінального кодексу України "Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем". В цей час засновник спілки втік з України і майже рік перебував в міжнародному розшуку.
Головного бухгалтера кредитної спілки засудили до трьох років позбавлення волі.
Працівникам Управління держслужби по боротьбі з економічними злочинами УМВС стало відомо, що підозрюваний перебуває на території Російської Федерації, в м. Сочі. Оперативники встановили всі дані про розшукуваного і передали їх місцевим поліцейським.
Отримавши цю інформацію, російські оперативники затримали підприємця в одному з домоволодінь у високогірному селі Лісове Адлерського району м. Сочі, де він тимчасово проживав.
На все майно затриманого накладено арешт. Вирішується питання про його екстрадицію в Україну.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас