В США можуть ввести податок на багатих — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В США можуть ввести податок на багатих

Казна та Політика
300
Мільярдер Уоррен Баффет запропонував обкласти податком у 30% доходу своїх колег - мільярдерів і мільйонерів, пише ЛігаБізнесІнформ.
У США можуть ввести податок на надбагатих. На сайті Комітету з фінансів Сенату США з'явилися інформація про те, що такий податок протягом 10 років дозволить скоротити дефіцит бюджету на 10 млрд доларів.
Ідея цього податку належить мільярдеру Уоррену Баффету. Дану пропозицію гаряче підтримав президент США Барак Обама. Ще в січні, виступаючи в Конгресі, він заявив, що мільйонер не повинен платити податки за нижчою ставкою, ніж його секретарка. Ставка ж прибуткового податку для тих, хто заробляє понад 1 млн доларів на рік, повинна скласти 30%. Більшість республіканців виступають проти таких інновацій.
Не так давно введення податку на багатство обговорювали у Франції. Кандидат у президенти Франції від соціалістів Франсуа Олланд пообіцяв у разі перемоги ввести податок для надбагатих в розмірі 75% від доходу, повідомляє ВВС. Міністр у справах бюджету Валері Пекресс зазначила, що кандидат Олланд "придумує новий податок раз на тиждень". Втім, пропозицію соціаліста Олланда всерйоз не сприймають навіть його колеги по партії.
За матеріалами:
ЛігаБізнесІнформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас