Лукашенко розповів, чому договір про трансформацію ЄврАзЕС не був підписаний — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лукашенко розповів, чому договір про трансформацію ЄврАзЕС не був підписаний

Казна та Політика
515
Договір про трансформацію Євразійського економічного співтовариства (ЄврАзЕС) не був підписаний на саміті в Москві, тому що проти виступив Казахстан.
Про це повідомив президент Білорусі Олександр Лукашенко в інтерв'ю телеканалу Russia Today, передає ИТАР-ТАСС.
"Ми дійсно не прийняли цей проект договору, не підписали. Тому що Казахстан виступив категорично проти економічного союзу", - сказав він.
За його словами, Казахстан заперечив на пропозиції росіян і білорусів, "а ми були єдині в підписанні договору".
"Ми сказали, що договір треба підписувати про союз. Вони заявили про те, що не треба прискорювати цей процес: "Домовлялися в 2015 році вийти на рівень союзних відносин - давайте в 2015", - пояснив Лукашенко.
Він нагадав, що дійсно раніше була досягнута домовленість про те, що з 2015 року Росія, Білорусь і Казахстан будуть в Євразійському економічному союзі.
"Тут росіяни запропонували прискорити цей процес. І білоруська сторона їх підтримала, звернувши увагу на дві позиції", - сказав президент.
При цьому він пояснив, що, зокрема, відповідно до проекту договору Євразійської економічної комісії під головуванням Віктора Христенка, пропонувалося надати право укладати договори на міжнародній арені від імені трьох країн.
"Я дослівно сказав: "Ми не проти. Якщо це буде каменем спотикання, то ми погодимося на це", - сказав Олександр Лукашенко.
Раніше президент Росії Дмитро Медведєв заявив, що розраховує на укладення нового всеосяжного договору про Євразійський союз до початку 2015 року.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас