Українцям пообіцяли за вісім років побудувати 265 тисяч пільгових квартир — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українцям пообіцяли за вісім років побудувати 265 тисяч пільгових квартир

Нерухомість
1483
За вісім років Україна планує побудувати за програмою будівництва пільгового житла 265 тисяч квартир.
Про це повідомив заступник директора Департаменту державних житлових програм Міністерства регіонального розвитку і ЖКГ України Володимир Височин під час круглого столу в Укрінформі Ефективне вирішення житлової проблеми в Україні: міфи і реальність.
"За 8 років за програмою пільгового житла українці отримають 265 тисяч квартир", - сказав Височин. Він визнав, що при існуючій зараз черзі на пільгове житло в 1,4 млн сімей ця цифра виглядає скромно. "Однак, вона реально дозволяє залучити в будівництво гроші громадян і кошти держави у вигляді пільгового іпотечного кредиту або оплати 30% вартості житла", - сказав Височин.
Височин розповів, що в Україні також діє програма пільгового кредитування житла для молоді. "Вона передбачає надання пільгового іпотечного кредиту і механізми компенсації державою коштів на придбання квартири", - сказав він.
Реалізація цих програм допоможе виконати соціальні ініціативи Президента України, підкреслив він. У бюджеті України на 2012 рік на фінансування таких програм закладено лише 200 млн гривень при потребі в 2 млрд.
Нагадаємо, 6 березня Президент України Віктор Янукович заявив, що в 2012 році в Україні активно реалізовуватиметься програма з будівництва доступного житла.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас