Дрібні заправки можуть зникнути разом з неякісним бензином — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дрібні заправки можуть зникнути разом з неякісним бензином

Енергетика
629
Кабмін хоче скасувати чинні технічні умови на нафтопродукти, оскільки вони дозволяють виробляти поганий бензин. Постачати таке пальне можна лише для потреб відомчого транспорту, однак на практиці його продають на АЗС як звичайний, маркований бензин, повідомляє UBR.
Геннадій Рябцев, експерт ринку нафтопродуктів: "Технічні умови є власністю підприємств. І заборонити їхню діяльність можна тільки, наприклад, ввівши ліцензування виробництва нафтопродуктів, або не допускаючи на ринок нафтопродукти, що не відповідають стандартам".
Фахівці нагадують - в Україні тільки 70 лабораторій, які контролюють якість пального. А потрібно понад 200. Гроші для їх створення можна взяти від сплаченого акцизу, а потім жорстко карати недобросовісних виробників і продавців продукту.
Леонід Косянчук, президент об'єднання операторів ринку нафтопродуктів: "Штрафні санкції повинні бути десь на рівні річного доходу. Друга спроба, наприклад, у п'ятикратному розмірі. А третя спроба - це конфіскація та притягнення до кримінальної відповідальності".
Зараз частка низькоякісного пального на ринку - до 20%. Тим часом Кабмін планує вже з першого липня ввести новий норматив для бензину - так званий євро-4. Учасники ринку сприйняли це як намір покласти край діяльності міні-заправок і дрібних виробників пального, які заполонили ринок своєю "бодягою".
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас