Уряд на засіданні розгляне питання зниження акцизів на нафтопродукти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд на засіданні розгляне питання зниження акцизів на нафтопродукти

Енергетика
169
Кабінет міністрів України на засіданні в середу розгляне питання зниження акцизів на світлі нафтопродукти, повідомляється в поширеному прес-релізі уряду.
Як уточнило агентству "Інтерфакс-Україна" джерело на ринку, уряд також розгляне можливість тимчасового скасування податку на додану вартість на імпорт нафти в Україну для стабілізації ринку нафтопродуктів.
В урядовому прес-релізі уточнюється, що мова йде про обсяг, мінімум, 1 млн тонн нафти.
"Для того, щоб стабілізувати роботу нафтопереробних підприємств і активізувати ринок нафтопродуктів, необхідно виконати дві умови: створити умови для ввезення нафти в мінімальному обсязі 1 млн тонн і знизити акциз на світлі нафтопродукти", - зазначено в повідомленні.
Прем'єр-міністр Микола Азаров, який цитується в прес-релізі, зазначив, що в останні дні на світових ринках спостерігається тенденція значного подорожчання нафти, і в зв'язку з цим Україна повинна гнучко реагувати на ці виклики.
Як повідомлялося з посиланням на керівника департаменту нафтової, газової, торф'яної, нафтопереробної промисловості та альтернативних видів палива Міністерства енергетики та вугільної промисловості Костянтина Бородіна, Міненерговугілля ініціює зниження ставок акцизного збору з нафтопродуктів на період проведення весняно-польових робіт.
За його словами, на початку цього тижня на розгляд Кабміну передано пропозицію про зниження акцизного збору на період весняно-польових робіт для стабілізації ситуації на ринку.
У той же час К.Бородін не уточнив, наскільки планується знизити ставки акцизного збору. У свою чергу, джерело в уряді повідомило агентству "Інтерфакс-Україна", що обговорюється зниження акцизного збору для бензину на $50/тонна, а для дизельного палива - на менше значення.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас