ЄС має намір ввести нові санкції проти Білорусі, Сирії та Ірану — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС має намір ввести нові санкції проти Білорусі, Сирії та Ірану

Казна та Політика
275
Євросоюз на зустрічі глав МЗС країн-членів організації, наміченій на четвер і п'ятницю, обговорить і, можливо затвердить нові "точкові санкції" проти Білорусі, Сирії та Ірану у зв'язку з "відсутністю прогресу" в ситуації в цих країнах
Про це передає агентство Франс Прес з посиланням на неназваного високопоставленого представника ЄС, пише РИА Новости.
В білоруський "чорний список" голови МЗС ЄС мають намір внести близько 10 осіб і 29 організацій, проти яких діють санкції. В даний час в список входять вже 227 осіб, яким заборонений в'їзд в ЄС, повідомило джерело.
Близько десяти імен, імовірно, буде внесено в "чорний список" сирійських офіційних осіб та організацій, щодо яких введено санкції, що передбачають заборону на в'їзд на територію Євросоюзу і заморожування їх активів. Також міністри обговорять можливість посилення дипломатичного тиску на Дамаск.
"Ми прийняли рішення діяти узгоджено. Але кожна країна буде приймати рішення виходячи з власної позиції", - заявило джерело агентства.
У вівторок британська газета Daily Telegraph з посиланням на дипломатичні джерела повідомила, що глави МЗС ЄС, зокрема, включать в "чорний список" Асму Асад, дружину президента країни Башара Асада.
Ситуація в Сирії та Ірані в п'ятницю буде обговорюватися в присутності глави МЗС Туреччини Ахмета Давутоглу, зазначило джерело Франс Прес.
Міністри мають намір включити 18 імен і в іранський "чорний список", що нараховує в даний час 61 ім'я. Цим людям також забороняється в'їзд до ЄС, їхні активи заморожені.
Крім того, ЄС планує заборонити постачання до Ірану устаткування і програмного забезпечення, яке може бути використане для прослуховування телефонних дзвінків і контролю за інтернет-трафіком.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас