Україна 25 березня перейде на "літній час" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна 25 березня перейде на "літній час"

2487
В Україні 25 березня 2012 року о 3 (третій) годині за київським часом вводиться "літній час" переведенням годинникової стрілки на 1 (одну) годину вперед.
Про це йдеться в переданому УНІАН повідомленні Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.
Введення "літнього часу" передбачено відповідно до постанови Кабінету міністрів України від 13 травня 1996 року №509 "Про порядок обчислення часу на території України", відзначили в Мінекономрозвитку.
Як повідомляв УНІАН, вперше "літній" і "зимовий" порядок обчислення часу був введений в Англії в 1908 році для економії і раціональнішого розподілу електроенергії протягом доби. Перехід на зимовий час і назад регулярно здійснювався в СРСР з 1981 року. В даний час на "літній" і "зимовий" час переходять більш ніж в 110 країнах світу.
У лютому цього року Кабінет міністрів України вніс на розгляд Верховної Ради проект закону "Про порядок обчислення часу на території України", яким передбачено введення часу другого часового поясу (київський час) без щорічного переведення годинникової стрілки.
У разі прийняття законопроекту в якості закону і підписання його Президентом України він набере чинності з 1 листопада 2012 року.
У пояснювальній записці вказано, що у зв'язку з проведенням в Україні фінальної частини Чемпіонату Європи з футболу 2012 року і необхідністю завчасного інформування європейської спільноти про зміну порядку обчислення часу в Україні за результатами наради було внесено і підтримано пропозицію залишити на відповідний період чинний в Україні порядок обчислення часу, визначений постановою Кабінету міністрів від 13 травня 1996 року №509.
Таким чином, запропоновано перевести годинникову стрілку навесні на літній час, а восени скасувати дію літнього часу і вже не переводити годинникову стрілку, тобто ввести на території України час другого часового поясу (київський час) без щорічного переведення годинникової стрілки, як передбачено в проекті закону.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас